Följ utbyggnaden i just ditt område!

C4_frront_beskuren

Vad händer efter beställning?

All information gällande grävning, tjänsteleverantörer, viktig information och allmän information finns längre ner på denna sida under Dokument. Speciellt viktig är "Anslutningsrekommendationer" där vi samlat all information om grävning, placering av kundnod, installation av trådlös teknik etc.
Skylt_12

Steget till snabbare och större frihet

Oavsett hur mycket dina grannar surfar ska du kunna ha hög hastighet i internetanslutningen. Hastigheten och tillförlitligheten med C4 Energis Fibernät gör att du har kapacitet för både dagens och morgondagens teknik.
Ni ska välja C4 Energi för att vi är det lokala alternativet som även ser till samhällsnyttan.
Ett öppet nät på riktigt! Du väljer själv tjänsteleverantör och bindningstid efter dina förutsättningar. Idag har 75% av kommunens invånare och företag möjlighet att ansluta sig till C4 Energi Fibernät. Vi växer för varje år. Vi finns i Kristianstad idag och i framtiden

Hur blir man ansluten?

Är du intresserad av en fiberanslutning ska du börja med att skicka in en beställning. När det sedan blir aktuellt med en utbyggnad kommer du bli tillsänd avtal samt information kring installationen.

Förtätning?

Bor du i något av områdena som är listade under fliken uppkopplade områden har vi tidigare byggt ut området. Är du intresserad av en fiberanslutning ska du skicka in beställningsunderlag. Vi samlar sedan ihop beställningarna och bygger ut när vi når ett visst antal.

Fler områden kommer att läggas in!

Efterhand kommer flera områden att läggas in och det beror på det allmänna fiberintresse i de olika områdena.

Priset för en fiberanslutning

Kostnaden för att ansluta en villafastighet till fibernätet är idag från 14 500 kr inkl. moms. Detta gäller inte landsbygdsprojekt som får EU-stöd / Bredbandsstöd.

Valfrihet ger dig låga priser

C4 Energis fibernät ger tillgång till en portal där du själv väljer de tjänster och de leverantörer du vill. Konkurrensen är fri och priserna pressade. Klicka nedan för att se hela utbudet:

Vill du bli kontaktperson i ditt område?

Det är bra om varje område kan ha en eller flera kontaktpersoner som brinner lite extra för fiberutbyggnaden. Som kontaktperson blir du vår länk till de boende och berättar för dina grannar om fibernätet och vad en anslutning innebär. På så vis kan du hjälpa till att snabba på anslutningsprocessen.
Kontakta oss på kundservice@c4energi.se med uppgifter om vilket område du vill vara kontaktperson för. Vi tar sedan kontakt och diskuterar möjligheterna.

Fastighetsägare / BRF / Lägenhet

Om du bor i en hyresrätt och vill ha fiber till din lägenhet så kontakta din fastighetsägare och be denne göra en offertförfrågan hos oss. Vi har tyvärr inte möjlighet att ansluta enskilda lägenheter i ett hus.
Om du bor i en bostadsrättsförening eller villasamfällighet, kontakta styrelsen och be dem göra en offertförfrågan hos oss. Du som är fastighetsägare till hyreshus, eller representant för en BRF eller samfällighet ta kontakt med kundservice för mer information.

Felaktiga adresser?

Skulle du märka någon felaktig adress, som kanske är en lägenhet eller tillhör något bostadsbolag så meddelar gärna oss detta. Dessa anslutningar hanteras separat och ska inte ligga i Fiberkartan.

Dokument

Nedan har vi samlat viktig information gällande fiberanslutningen.
RFC49
#inlineditbutton